Terugblik op de NDB-ranking seizoen 2018-2019

Voor de 2e keer op rij werd Martijn zondag 28 april Nederlands ranking kampioen. Martijn deed afgelopen ranking seizoen voor de 3e keer mee door alle ranking toernooien te gooien. Vorig jaar werd Martijn voor het eerst Nederlands ranking kampioen er was dus maar 1 doel voor dit seizoen en dat was de titel prolongeren.

Even terug naar het begin, Martijn wist zich 3 jaar geleden te plaatsen voor de Nederlandse selectie via de Superleague Play-offs. Dit was het moment voor Martijn om verder te kijken dan de competitie en Superleague. Martijn wist zich via het kwalificatietoernooi voor Nederlandse selectieleden te plaatsen voor de Finder Darts Masters 2016. Martijn verloor wel beide partijen, maar was zeker niet kansloos en heeft de goede kanten van zijn spel en zijn potentie laten zien.

De NDB-ranking dat jaar ging redelijk, goed spel laten zien, maar nog niet constant genoeg om mee te draaien aan de top. Martijn plaatste zich wel weer voor de Nederlandse selectie door de Superleague Play-offs weer te winnen. Vanaf de plaatsing en dus halverwege het BDO-seizoen beslist Martijn door aanmoedigingen van de bondscoach op dat moment, John Lokken, om dat seizoen de toernooien voor de Finder ranking te gooien en het seizoen daarop (het huidige seizoen) zoveel mogelijk de BDO-tour te gooien (En niet onverdienstelijk met inmiddels 3 titels op zak).

Vorig seizoen werd Martijn ranking kampioen zonder een toernooi te winnen. Hoewel dat aangeeft hoe constant Martijn was in zijn spel, heeft het toch een klein na smaakje. De drive om een ranking toernooi te winnen werd alleen maar groter. Uiteindelijk is het dit seizoen dan toch gelukt. In Venlo weet Martijn de titel naar zich toe te trekken.

Uitslagen:

Toernooi Eindklassering
Open Midden Nederland 2
Open Rotterdam 3
Open Fries 9
NK Darts 17
VDO Open 2019 1
Open Stedendriehoek 3
Open Peelland 33
Afsluitende NDB-ranking 2

Door de titel te prolongeren heeft Martijn zich in een kort maar mooi rijtje geplaatst. Er zijn namelijk nog maar 2 andere darters die ooit de NDB-ranking titel wisten te prolongeren.

Dit zijn Raymond van Barnevel en Co Stompé. Van Barneveld wist het ranking toernooi zelfs 4x op rij te winnen.

Darter Aantal keer op rij
Raymond van Barneveld 4
Co Stompé 2
Raymond van Barneveld 2
Martijn Kleermaker 2

Raymond van Barneveld wist tot nu toe de meeste NDB-ranking titels te winnen.

Darter Aantal keer
Raymond van Barneveld 7
Co Stompé 3
Martijn Kleermaker 2
16 andere darters 1

Dit zijn natuurlijk mooie rijtjes om tussen te mogen staan! Wij hopen natuurlijk dat hij in nog een heleboel meer mooie rijtjes mag komen te staan. Het eerste lange termijn doel van Martijn is om nu een stabiele factor te worden binnen de BDO en hier verschillende titels binnen halen en de nodige podiumervaring op te doen. Dit betekent natuurlijk dat Martijn dit seizoen en volgend seizoen nog (gewoon) de BDO-tour blijft gooien.

Namens Martijn willen wij iedereen bedanken die (hoe klein dan ook) aan dit succes heeft bijgedragen en voor het vertrouwen. Sponsoren, leden van de vriendenclub, supporters, de DBMN & NDB en de voormalig bondscoach, John Lokken. Iedereen bedankt en tot ziens langs de dartbanen!